Певицата Лилана (Лиляна Деянова) е задържана при операция на Спецпрокуратурата и

...
Певицата Лилана (Лиляна Деянова) е задържана при операция на Спецпрокуратурата и
Коментари Харесай

Певицата Лилана и брат ѝ SkilleR са задържани при спецакция

Певицата Лилана (Лиляна Деянова) е арестувана при интервенция на Спецпрокуратурата и Министерство на вътрешните работи в София, заяви Нова телевизия. Предполага се, че карцерът ѝ е обвързван с делото против Васил Божков.
Освен Лилана, при интервенцията са арестувани и други лица. Сред тях е и брат ѝ SkilleR (Александър Деянов). Колко от тях са арестувани за разпити и на какъв брой от тях ще бъдат повдигнати обвинявания - досега от прокуратурата не прецизират.
От прокуратурата удостоверяват, че Деянова е арестувана с полицейска мярка за 24 часа по следствие за корист с европейски средства и данъчни закононарушения и прибавят, че детайлности ще бъдат оповестени идната седмица.
Обиските са почнали през вчерашния ден следобяд в офисите на столична IT компания, в която Деянова е съучастник, сподели пред bTV юристът ѝ Николай Хаджигенов. Става ясно, че в ареста е и другият съучастник във компанията.
През последните години Лилана се появява в общественото пространство като софтуерен бизнесмен, а нейната компания създаде приложението на Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ) за информация в действително време за произшествия и поправки. Деянова e в съвета на шефовете на кompaнията " Телетол ", която беше оповестена като народен снабдител на електронни винетки. След това обаче " Телетол " не получи позволение да ги продава и по тази причина заведе дело против АПИ. (Може да си припомните сагата в тези материали.)
Лиляна Деянова е и създател на стартъп компанията " Нованор " ООД, която създава транспортни артикули и е работила по планове на Пътната организация като приложението Lima за информация за трафика и проблеми по пътищата. Освено това приложението за подаване на сигнали към общините за нередности, Civi, също е нейно. 

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР